Billeder til Velfac

1996  Velfac fik billeder fra hele landet

Vi blev kontaktet af Velfac-vinduer. De havde et ønske om at få fotograferet ca 200  vinduer fra det meste af landet, og det ville de gerne, at vi kunne stå for.

Kendskabet til Concordia havde de gennem en medarbejders kæreste, der havde været kursist på Concordia i en årrække.

 Det vil sige, vi fik en liste over emner med adresser rundt om i landet og så resten af arbejdet henlagt til Concordia. Der skulle findes fotografer rundt om i landet centralt boende, så der blev mindst muligt kørsel.  Vi fandt frem til 22 fritidsfotografer forskellige steder i landet. Vi havde kontakt med dem gennem fotoskolen eller modelbureauet, og som vi kendte ret så godt. Vi lavede aftale med 14 af dem. De fik tilsendt instruktioner, adresser på emner og film, og så var det bare at gå i gang. Et par uger efter var fotograferingen overstået, og vi modtog de mange ruller film til fremkaldelse og kopiering.

 Efter fremkaldelse udvalgtes vi mest egnede billeder, som blev registreret, hvorefter det færdige arbejde kunne afleveres til Velfac, som fik en samlet regning på materiale, kørsel og tidsforbrug. De 14 fotografer fik tilsendte gavekort, de kunne bruge til indkøb af film, filtre eller til et fotokursus på Concordia. Så det hele blev i ’familien’, og det havde vi det godt med, for vi tjente jo lidt på det hele.